Stensjö
Skogsbad

Stensjö skogsbad

Stensjö Skogsbad, som drivs av Carina Axelsson, är ett litet personligt skogsbad beläget vid en vacker skogsjö i Boxholms skogar. Det är en idealisk plats för avkoppling där du finner lugnet genom skogspromenader, bad och värme. Idén med verksamheten är att man ska komma bort från storstadsbruset en stund genom att uppleva skogens tystnad och lugn. Man kan åka dit ensam, med vänner eller kanske arbetskamraterna.

Drivkraften för Carina är att dela med sig av sina naturupplevelser och låta andra ta del av det lugn som skogen ger. Tillsammans med sjön ger det en känsla och en stillhet som vi alla kan glömma bort ibland.

Tanken att starta ett företag har länge funnits hos mig. Att kunna erbjuda andra människor att få uppleva det vackra som är min vardag. Jag vill dela med mig av mina naturupplevelser, lugnet, stillheten, sjön och badet

Skogsbad är förstås i sig ingen ny företeelse. Folk har badat i sjöar alla tider. Men idag är det inte lika naturligt för alla. När Carina valde namnet skogsbad fanns inspirationen i det japanka begreppet Shinrin-Yoku som betyder "terapiform som går ut på att vistas i skogen som en metod att för att minska stress".

En stor del av upplevelsen av skogsbadet skapar man själv. Carina tillhandahåller möjligheterna genom de faciliteter som finns - bastu, badtunna och grillstuga. Och boende. Tanken var att bygga två gäststugor för övernattning på tomten där Carina och hennes man Kenneth bor. Det är ett gammalt soldattorp från 1800-talet. Att bygga två "vanliga friggebodar" med platta tak kändes inte rätt. Deras dotter som jobbar som landskapsarkitekt föreslog en stuga i A-framestil, då Carina såg framför sig att det skulle kunna få likna ett tält. Så blev det och nu står två faluröda Tjakke på en trygg och naturlig plats, någonstans utanför vardagshetsen. I skogen. Där de en gång kom ifrån.